HELA DENNA SIDA ÄR EN ANNONS FRÅN GAME LOUNGE

Spela Sunt

Åldersgräns för spel är 18 år. Spelar du för mycket? Kontakta stödlinjen, stodlinjen.se.

Inför Malmö FF - AIK, odds & startelvor

Inför Malmö FF - AIK, odds & startelvor

Toppstriden går nu in i sitt slutskede i Allsvenskan och på måndag ställs de två senaste mästarna mot vararandra i en match som handlar om att haka på guldstriden: Malmö FF mot AIK. Inför mötet på Malmö Stadion har vi tagit en titt på förutsättningarna. Vilka är favoriter och vad säger oddsen?

Kampen om Europaplats

Då Djurgården har 3 poängs försprång till Hammarby, Malmö och AIK, är matchbollen hos dem. Djurgården behöver "bara" ta 4 poäng på de återstående två matcherna mot Örebro hemma och IFK Norrköping borta. Men det är inte helt givet att man klarar detta. IFK Norrköping borta är en mycket svår match där ett flertal lag gått på pumpen, däribland guldjagande Hammarby. 

Matchen mellan Malmö FF och AIK handlar till viss del om guldstriden, men för AIK tycks denna redan vara förbi, då man har klart sämre målskillnad än övriga topplag. Även om AIK skulle vinna mot Malmö, ser guldchanserna små ut. Djurgården har 3 poäng mer och en klart bättre målskillnad, om AIK skall gå om krävs det att Djurgården skall tappa mer än 3 poäng, något som inte känns speciellt realtistiskt då man har Örebro hemma på Tele2 Arena. 

I första hand handlar mötet mellan MFF och AIK om en topp 3 plats, vilket innebär Europaspel den kommande säsongen. Men en utebliven topp 3 plats behöver inte betyda tack och hej till Europaspel. Det lag som slutar fyra i Allsvenskan, kan nämligen nå Europa League kval om något av de fyra första lagen vinner Svenska Cupen. 

Inför Malmö FF - AIK finns där ett par frågetecken. Anders Christiansen fanns inte med mot Hammarby och tycks gå en kamp mot klockan för att bli spelklar. Men det ser allt ljusare ut för dansken och chanserna att han spelar mot AIK bedöms som mycket goda. I AIK ser Oscar Linner ut att vara tillbaka och vad gäller Nabil Bahoui är hans medverkan högst osäker. Rasmus Lindqvist som missade matchen mot Falkenberg på grund av sjukdom är åter tillgänglig. 

Malmö FF får ses som klara favoriter i denna match. Mötet på Friends slutade mållöst 0-0, men hemma på Malmö Stadion har MFF varit grymt starka, bara Hammarby har bättre hemmastatistik än skåningarna. På 14 matcher har man bara tappat poäng i tre och frågan är om AIK kan ändra på detta? En annan jobbig statistik för AIK är att man inte lyckats vinna mot Malmö FF borta i Allsvenskan sedan 1996, alltså 23 år! 

Troliga startelvor Malmö FF - AIK:

Malmö FF:

Dahlin - Safari, Lewicki, Bengtsson, Beijmo - Traustason, Bachirou, Christiansen, Rieks - Rosenberg, Molins

AIK:

Linner. Mets, Karlsson, Dimitriadis - Lindqvist, Elyounoussi, Adu, Larsson, Granli - Sigthorsson, Goitom

Odds Malmö FF - AIK, 1X2

Vilket lag vinner matchen?

  1 X 2
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 1.89 3.35 4.40
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 1.87 3.30 4.35
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 1.94 3.40 4.40

 

MFF är som vi tidigare var inne på klara favoriter inför toppmötet. Ett spel på skåningarna att ta tre poäng, ger som mest 1.94 hos Betsson. En AIK-seger ger som mest 4.40, vilket kan fås hos Betsson och Unibet. 

Odds Malmö FF - AIK, Över/under 2,5 mål

Hur många mål faller det i matchen?

  Över Under
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 2.38 1.58
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 2.20 1.61
Startelvor Malmö FF - AIK med odds 2.31 1.61

Någon målorgie väntas knappast på Malmö Stadion, men frågan är om det inte finns lite spelvärde här? Malmö FF:s chans på ett guld stavas förmodligen målskillnad. Om MFF skall ta hem guldet så krävs det att Djurgården tappar minst 3 poäng, samtidigt som skåningarna gör en hel del mål framåt i kampen med både Djurgården och Hammarby.

Inför mötet med AIK har MFF samma målkvot som Hammarby, men Hammarby har fler gjorda mål. Överspelet 2.5 mål kan fås till hela 2.38 hos Unibet medan underspelet ger 1.61 som bäst. Vi flaggar för överspelet!

SvenskaFans

Support: Kontakta kundtjänst